САП передала до суду справу про спробу підкупу детектива НАБУ

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора держпідприємства.
Віктор Сиса

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно директора одного з державних підприємств, розташованих на території Харківської області, за підкуп детектива Національного антикорупційного бюро України.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Прокурором САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до ВАКС обвинувальний акт про обвинувачення директора одного з державних підприємств, розташованих на території Харківської області, у пропозиції та наданні 100 тисяч доларів неправомірної вигоди детективу НАБУ», – інформують у прокуратурі.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексдиректора державного підприємства «Гутянське лісове господарство» Віктора Сису.

Як відомо, Сису затримали за підозрою у пропозиції хабара детективу НАБУ. За версією слідства, він пропонував ці гроші за вирішення питання про закриття кримінального провадження щодо протиправного відчуження значних обсягів деревини Гутянським лісгоспом. Цю справу НАБУ теж розслідує.

Пізніше Сису взяли під варту з альтернативою застави. Ці гроші за нього внесли і підозрюваний вийшов із СІЗО. Після чого на Сису поклали низку обов'язків: не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет. Пізніше суд зняв браслет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: