У МЗС України озвучили позицію щодо протестів у Білорусі

Читать на русском
МЗС України засуджує насильство під час протестів в Білорусі і закликає до звільнення затриманих, а також до діалогу між владою і жителями країни.
Фото 24 каналу

Міністерство закордонних справ України засуджує насильство під час протестів в Білорусі і закликає до звільнення затриманих.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі «Радіо НВ» в середу, 12 серпня.

Майдан у Білорусі: чи повинна Україна втрутитися й підтриматиУкраїна повинна максимально довго дотримуватися нейтралітету щодо білоруських протестів, поки не стане зрозуміло, в який бік хилиться чаша ваг.

За його словами, МЗС України не схвалює силові методи під час протестів в Білорусі. Також відомство вважає, що влада країни і самі білоруси повинні знайти і налаштувати діалог.

«Для України право на мирний протест є невід'ємною частиною політичного і громадського життя, тому ми маємо великий досвід і можемо вже зараз сказати, що відсутність діалогу призводить до загострення протистояння, послаблює країну, і цим послабленням завжди користуються зовнішні гравці», - повідомив Кулеба.

Глава МЗС України також побажав білорусам знайти «громадський баланс», який забезпечить суверенність і незалежність країни.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба про білоруські протестиРадіо НВ

Нагадаємо, протести в Білорусі не вщухають з вечора 9 серпня.

За останніми даними, за три дні силовики затримали 6 тисяч осіб, близько половини з них - в Мінську.

При цьому в Вітебську були затримані дев'ять громадян України, але їх вже відпустили. Також стало відомо, що був побитий український фотокореспондент. У лікарні йому надали необхідну медичну допомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: