ЄС вивчає можливість впровадження санкцій щодо Білорусі

Читать на русском
У ЄС не вважають вибори президента в Білорусі ні вільними, ні справедливими. Через це вивчається можливість запровадження санкцій проти відповідальних за поліцейське насильство.
flickr.com/fotomaec

У ЄС не вважають вибори президента в Білорусі ні вільними, ні справедливими. Через це вивчається можливість запровадження санкцій проти відповідальних за поліцейське насильство.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля.

«Вибори не були ні вільними, ні справедливими. Влада вдалася до диспропорційного і неприйнятного насильства. Ми будемо вивчатимемо дії білоруської влади в цій ситуації та проводитимемо глибоку переоцінку наших відносин із Білоруссю, що може включати, в тому числі ухвалення адресних заходів проти відповідальних за насильство і фальсифікацію результатів виборів», - йдеться в заяві.

Вибори в Білорусі: чи загрожують Лукашенкові чергові санкції з боку ЄСЄС не піде на запровадження санкцій проти режиму в Білорусі, так як Брюссель зацікавлений у стабільній ситуації в країні, вважає експерт.

Крім того, у ЄС закликали політичне керівництво Білорусі почати справжній і всебічний діалог з суспільством, щоб уникнути подальшого насильства.

«ЄС продовжуватиме підтримувати демократичну, незалежну, суверенну, успішну і стабільну Білорусь», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, в Білорусі вже третю добу поспіль тривають акції протесту, які почалися після оголошення результатів виборів.

Також відзначимо, парламент Білорусі виступив з офіційною заявою через масові акції протесту в країні, які почалися після оголошення результатів виборів президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: