Протести в Білорусі: інформація про загиблого не підтвердилася

Читать на русском
Інформація про загиблого під час учорашніх протестів у Білорусі не підтвердилася. Побитий силовиками Євген Заїчкін вже готується до виписки з лікарні.

Інформація про загиблого під час вчорашніх протестів у Білорусі не підтвердилася. Побитий силовиками Євген Заїчкін вже готується до виписки з лікарні.

Про це розповів сам Заїчкін, передає Бєлсат у Telegram.

Протести в Білорусі: чи довго триватимуть демонстраціїПротести в Білорусі довго не триватимуть через те, що в умовах відсутності сильної опозиції та розвинутого громадянського суспільства протестувальникам важко об’єднуватися та спільно виступати з позицією, вважає експерт.

За його словами, затримання відбулося, коли він з мітингувальниками йшов до мінської стелі.

«Під'їхав автобус, вискочили 5-6 ОМОНівців і почали всіх затримувати, застосовуючи силу. Коли я зрозумів, що вони біжать за мною, став на коліна і підняв руки. І я бачу помах, кийком вдарили, перший удар по обличчю - відразу потекла кров, потім били по тілу», - зазначив Заїчкін.

Він додав, що його затримали, але, коли йому стало зле, його вивели з автозаку. Після цього побитого хлопця забрала «швидка».

«Я був у лікарні, там був міліціонер, я йому розповів, що трапилося, розписався. Він пішов. Прийшов лікар, я попросив його відпустити додому. Він сказав, що переломів немає, можу піти, якщо хочу», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні ввечері в Білорусі анонсували нову акцію протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: