Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв не позбавляти телеканал «ATR» державної підтримки

26 лютого 2020 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв не позбавляти телеканал «ATR» державної підтримки. «Важливо забезпечити мовлення на Крим. Людям там потрібне джерело об’єктивної інформації про сучасну Україну. Я хочу також запевнити, що канал ATR продовжить своє мовлення – ніхто не позбавить їх державної підтримки. Це питання вирішиться найближчим часом», – запевнив Володимир Зеленський.
Виконано
Сказано 26 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://www.president.gov.ua/news/na-adminmezhi-z-okupovanim-krimom-vidkriyetsya-velikij-hab-d-59961
  • https://detector.media/rinok/article/176386/2020-04-15-atr-ochikue-na-novi-postanovi-uryadu-i-spodivaetsya-otrimati-finansuvannya-do-kintsya-kvitnya/
  • https://www.kmu.gov.ua/news/mkip-uryad-rozblokuvav-vikoristannya-byudzhetnih-koshtiv-kanalom-atr
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/553-20#n5
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-poryadku-vikoristannya-koshtiv-peredbachenih-u-derzhavnomu-byudzheti-dlya-virobnictva-ta-translyaciyi-teleradioprogram-346060520
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-poryadku-vikoristannya-koshtiv-peredbachenih-u-derzhavnomu-byudzheti-dlya-virobnictva-ta-translyaciyi-teleradioprogram-346060520
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/294-IX
  • https://minre.gov.ua/news/za-rezultatamy-publichnyh-zakupivel-kanal-atr-otrymaye-finansuvannya-z-derzhbyudzhetu

Результат

Нагадаємо, у грудні 2017 року Рада ухвалила закон, яким продовжила практику надання фінансової підтримки недержавним телерадіокомпаніям, що функціонували на території Криму. Станом на квітень-травень 2020 року відповідну норму закону не змінювали: «Кабінет Міністрів України може визначати напрями використання бюджетних коштів на програми підтримки телерадіокомпаній, які функціонували на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і надають інформаційні послуги».

Фінансова підтримка в попередні роки надавалася за рахунок і в межах коштів, передбачених бюджетною програмою (Мінсоцполітики) «Розселення та облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які були депортовані з території України». Однак, змінами до бюджету на 2020 рік від 13 квітня на цю програму не передбачили фінансування.

6 травня 2020 року уряд ухвалив постанову № 346, якою оновив порядок використання коштів однієї з бюджетних програм Міністерства культури та інформаційної політики. Телеканал «ATR» відтепер буде фінансуватись з видатків МКІП.

Враховуючи те, що уряд розблокував фінансування телеканалу «ATR», обіцянка вже не знаходиться «під загрозою зриву» та отримує статус «виконано».