Парламент ухвалив звернення щодо прав кримських татар

Читать на русском
Порушення прав кримських татар у Криму. Рада звернулася до ООН та інших міжнародних організацій.

Верховна рада на засіданні 2 червня ухвалила постанову про звернення до ООН та інших міжнародних організацій із закликом засудити порушення прав і свобод кримських татар в анексованому Криму.

Постанову підтримали 310 нардепів.

Шість країн зробили спільну заяву до роковин депортації кримськотатарського народуОчільники МЗС України, Естонії, Грузії, Латвії, Литви та Польщі опублікували спільну заяву, в якій засудили агресивну політику РФ щодо України та нові репресії проти кримськотатарського народу.

«Затвердити Звернення Верховної ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу із вшанування жертв геноциду кримськотатарського народу і засудження порушень Російською Федерацією, як державою-агрессором, прав і свобод кримськотатарського народу», – сказано в документі.

Постанова набуває чинності з дня її схвалення.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що російські військові прийшли з обшуками додому до 65-річної кримської татарки Шейди Асанової, яка мешкає в селі Курське Білогірського району Криму.

Силовики заявили, що шукають документи або предмети, пов'язані з кримінальною справою, в рамках якої проходить її син Рустем Асанов (з 2016 року проживає в Україні).

Зазначимо, під час пресконференції 20 травня президент Володимир Зеленський заявив, що не забув про анексований Крим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: