Дуда заявив про підтримку України під час головування в ОБСЄ

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда запевнив, що допомагатиме Україні в збереженні територіальної цілісності під час головування в ОБСЄ.
Вікіпедія

Президент Польщі Анджей Дуда запевнив, що допомагатиме Україні в збереженні територіальної цілісності під час головування в ОБСЄ.

Про це він заявив під час інавгураційної промови 6 серпня в залі пленарних засідань Сейму, повідомило «Польське радіо».

«Це важливе завдання на майбутнє, яке ніколи не закінчується. Це завдання, яке має повернути повний суверенітет і територіальну інтегральність нашому сусідові - Україні», - підкреслив Дуда.

Українсько-польський діалог: чи вплине Варшава на деокупацію КримуУ протистоянні агресії РФ вирішальну роль буде грати ЄС, як колективний Захід і інституція, вважає експерт.

Він також додав, що під час головування в ОБСЄ офіційна Варшава робитиме акцент «на силі права, а не на праві сили» і на досягненні миру за допомогою міжнародного права.

Відзначимо, що Польща очолить Організацію з безпеки та співробітництва в Європі у 2022 році.

Раніше польський антимонопольний регулятор оштрафував російський «Газпром» на 57 млн ​​доларів у справі про будівництво газопроводу «Північний потік-2».

Також нагадаємо, Польща і США узгодили домовленості про розміщення в Республіці постійного американського військового контингенту. Також сторони домовилися про введення в Польщі ще близько тисячі військових.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: