Польща і США узгодили розміщення військового контингенту

Читать на русском
Польща і США узгодили домовленості щодо розміщення в Республіці постійного американського військового контингенту.
flickr com soldiersmediacenter

Польща і США узгодили домовленості щодо розміщення в Республіці постійного американського військового контингенту. Також сторони домовилися про введення до Польщі ще близько тисячі військових.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства національної оборони Польщі.

Угода передбачає подальше поглиблення військового співробітництва між країнами та збільшення військової присутності Сполучених Штатів в Польщі.

«Упродовж двох угод, підписаних президентами Анджеєм Дудою і Дональдом Трампом, принцип розміщення американських військ було вирішено змінити з ротаційної основи на постійну. Кількість військових США, розміщених у Польщі, зросте орієнтовно на 1000, до мінімуму 5500», - йдеться в повідомленні.

Так, Познань стане резиденцією передового дивізійного командування і групи підтримки армії США; Дравсько-Поморське стане штаб-квартирою Центру бойової підготовки для спільного використання збройними силами Польщі та США; Вроцлав-Страховице стане місцем завантаження та розвантаження авіабази ВПС США.

Також військовий контингент розширять в Ласці, який стане місцем ескадрильї літаків з дистанційним управлінням ВПС США; в Поуідзе, який стане штабом повітряно-бойової бригади, батальйону бойової матеріально-технічної підтримки та спецназу, в Люблинці, який стане резиденцією іншого спецпризначенців, а також в Жагані і Свентошуві, які стануть штаб-квартирою для бойової групи броньованої бригади.

Після завершення підготовчої роботи, угоду буде підписано.

Раніше Держдеп назвав дату повного виведення військових США з Афганістану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: