Судді ВАКС погрожували, йому надали охорону

Читать на русском
У Вищому антикорупційному суді поскаржилися на те, що одному із суддів почали надходити погрози, тому йому змушені були надати охорону.
фото ВАКС

У Вищому антикорупційному суді поскаржилися на те, що одному із суддів почали надходити погрози, тому йому надали охорону.

Про це йдеться у Відкритому зверненні суддів Вищого антикорупційного суду, опублікованому на офіційному сайті.

«Попри безпрецедентну відкритість суду, ми спостерігаємо, як у медіапросторі лунають заклики до ухвалення «швидких та суворих» вироків, або навпаки – закиди щодо «репресивних функцій суду». Замість аналізу суті судового рішення обговорюють персонально суддів, які їх ухвалили, вживають образливі слова та наводять особистісні принизливі характеристики щодо конкретних суддів тощо. Підкреслено зневажливе ставлення до осіб, які виконують надскладну функцію держави, розпалює ненависть до професії судді, яка трансформується в акти агресії. Наразі один з суддів ВАКС через погрози йому та його родині забезпечений особистою цілодобовою охороною, ще за двома фактами погроз суддям триває перевірка», – повідомили у ВАКС.

Також у суді зазначили, що такий підхід не сприяє об’єктивному висвітленню діяльності суддів, дійсно якісному інформуванню громадян про мотиви ухвалення судових рішень та належному роз’ясненню їх змісту.

Раніше у п'яти співробітників ВАКС підтвердився COVID-19.

Також нагадаємо, ВАКС визнав винним ексдиректора ДП «Центргаз».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: