ВАКС продовжив слідство у справі кума Труби

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива погодженого генпрокурором про продовження строку досудового слідства.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 2 жовтня строк досудового розслідування у справі за підозрою кума колишнього директора Державного бюро розслідувань Романа Труби, екскерівника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігоря Щербини та бізнесмена Валентина Шевченка у шахрайському заволодінні грошами і підбурюванню до надання хабара.

Таке рішення 27 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив вказував, що завершити слідство до 2 серпня не є можливим. Він вказав, що ще необхідно дослідити обставини щодо дарування підозрюваному Щербині вогнепальної зброї, яку знайшли під час обшуків і встановили факт незаконного його зберігання; допитати нових свідків, яким можуть бути відомі обставини, що підлягають доказуванню; виконати вимоги ст. 290 КПК України; скласти обвинувальний акт та реєстр матеріалів, а також провести інші слідчі (розшукові) та процесуальні дії, пов'язані із закінченням досудового розслідування.

Адвокати не заперечували проти задоволення клопотання. Вивчивши документ, суддя його задовольнив і продовжив слідство до 2 жовтня.

Слідством встановлено, що Щербина за посередництва підприємця Шевченка вимагав зі столичного забудовника 150 тисяч доларів неправомірної вигоди начебто для колишнього директора ДБР Труби за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо компанії забудовника.

Нагадаємо, НАБУ затримало Щербину. Пізніше у САП розповіли деталі справи. Кума Труби суд взяв під варту з альтернативою 2,13 млн грн застави. За нього ці гроші внесли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: