Суд скасував арешт картин Порошенка

Читать на русском
Київський апеляційний суд скасував арешт колекції картин експрезидента Петра Порошенка. Відповідне рішення було опубліковано в реєстрі судових рішень у четвер, 6 серпня.
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Київський апеляційний суд скасував арешт колекції картин експрезидента Петра Порошенка.

Відповідне рішення було опубліковано в реєстрі судових рішень у четвер, 6 серпня.

Раніше арешт наклали в рамках справи про нібито контрабанду картин, щоб забезпечити їх збереження. Тоді захист Порошенка оскаржив арешт, стверджуючи, що в справі немає обґрунтованої підозри у вчиненні злочину, а також немає даних про намір Порошенка продати або подарувати ці картини.

Тепер же суд задовольнив скаргу адвокатів, вирішивши, що прокурорами не була доведена законність арешту майна.

«Штурм» виставки Порошенка: хто виграє від дій ДБРЮридично необгрунтовані дії ДБР стосовно Петра Порошенка підуть на користь Порошенку та зіграють проти самої правоохоронної системи, сказав експерт.

Зокрема, як встановив суд, слідство не отримало дозвіл судді на обшук. Слідчі дії, в результаті яких заарештували картини, були легалізовані Печерським судом як «огляд за правилами обшуку». Це не може бути підставою для висновку про законність арешту майна, вирішили судді апеляційного суду.

Нагадаємо, 26 травня в ДБР чекали на Порошенка на допит у справі про колекцію картин, але він не з'явився, а пішов на відкриття виставки своїх картин у музеї Івана Гончара.

Незабаром до музею з'явилися співробітники ДБР, але Порошенка там не застали, а вручили повістку його дружині Марині та провели слідчі дії. На другий допит Порошенко також не з'явився.

Колекцію картин заарештували.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: