ДБР прорвалося до музею з картинами Порошенка

Читать на русском

Співробітники ДБР прорвалися до будівлі музею Івана Гончара, де експрезидент Петро Порошенко у вівторок, 26 травня, відкрив виставку картин.

Співробітники ДБР прорвалися до будівлі музею Івана Гончара, де експрезидент Петро Порошенко у вівторок, 26 травня, відкрив виставку картин.

Про це свідчить стрім, який вів нардеп від «Євросоліларності» Артур Геращенко.

На відео видно, що розштовхуючи пресу і народних депутатів, представники Держбюро зайшли до приміщення.

У момент штурму сталася бійка між правоохоронцями та присутніми на місці депутатами від партії «Європейська солідарність». Зокрема, співголова фракції в Раді Артур Герасимов намагався з'ясувати у правоохоронців, на якій підставі проводиться обшук, а також із колегами та адвокатами намагався потрапити всередину музею. Однак правоохоронці їх відтіснили, зайшли всередину, біля входу залишилися чергувати двоє співробітників ДБР.

Доступ до кімнати з картинами Порошенка блокували співробітники музею і адвокат експрезидента.

Как спецназ ГБР музей с картинами Порошенко штурмовалСтрана.ua

«Щодо розміщення картин у музеї Порошенко звернувся 23 травня. На цей час виставка не відкрита, сьогодні була тільки презентація, на підставі чого я і відмовив ДБР», - заявив директор музею Петро Гончар.

«Рішення суду про проведення слідчих дій мені ніхто не показував», - додав директор музею.

Пізніше слідчі ДБР в супроводі спецпризначенців зайшли до приміщення музею для проведення слідчих дій. Відзначається, що на місце подій викликали поліцію, яка приїхала через 20 хвилин.

У ДБР сьогодні чекали Порошенка на допит у справі про ці картини, але він не з'явився. У музеї колишнього президента співробітники Бюро теж не застали, тому вручили повістку про повторний виклик на допит його дружині Марині, щоб вона передала її чоловікові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: