Порошенко відкрив виставку картин, через які ДБР завело справу

Читать на русском
Експрезидент України Петро Порошенко, якого сьогодні чекали на допиті в ДБР, поїхав відкривати виставку в музеї Івана Гончара в Києві.

Експрезидент України Петро Порошенко, якого сьогодні чекали на допиті в ДБР, поїхав відкривати виставку в музеї Івана Гончара в Києві.

Про це повідомив сам Порошенко в Facebook.

У музеї відкрилася виставка з 43 картин, які фігурують у справі ДБР. За словами Порошенка, провести виставку запропонувала його дружина Марина. Експрезидент заявив, що законно придбав картини, які фігурують у кримінальній справі.

Рік виконання обіцянок: Зеленський vs ПорошенкоЗа рік каденції Зеленський виконав 20 відсотків обіцянок, а Порошенко за такий самий період встиг реалізувати 21 відсоток зобов’язань.

«Платіжні доручення на оплату цих робіт були зроблені з мого особистого рахунку після оплати всіх необхідних податків державі. Картини ввезені законно, я не зобов'язаний зберігати оригінали декларацій, хоча вони збереглися», - сказав він.

На доказ цього оригінали митних декларацій, які підтверджують справжність картин, розмістили під кожною виставленою картиною. Порошенко висловив надію, що з виставкою картин після карантину зможуть ознайомитися всі охочі.

Також стало відомо, що співробітники Держбюро розслідувань приїхали у вівторок, 26 травня, в музей Івана Гончара в Києві, де сьогодні експрезидент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною відкрив виставку картин. У ДБР чекали Порошенка на допит у справі про ці картини, але він не з'явився. У музеї колишнього президента співробітники Бюро також не застали, тому вручили повістку про повторний виклик на допит його дружині Марині, аби вона передала її чоловікові.

Раніше повідомлялося, що 26 травня Порошенко не з'явився на допит до Державного бюро розслідувань. Експрезидента мали допитати в якості свідка у справі про контрабанду колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників. Адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що експрезидент не з'явиться на допит, бо не було повістки, хоча ДБР опублікувала її на сайті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: