У МЗС повідомили, чого очікують від наступних переговорів з Іраном

Читать на русском
Під час переговорів у жовтні Україна розраховує отримати від Ірану всю необхідну інформацію щодо обставин збивання літака МАУ.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба обговорив з колегою з Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфі результати першого раунду переговорів про розслідування катастрофи МАУ і повідомив плани щодо наступної зустрічі.

Про це повідомляє пресслужба МЗС в середу, 5 серпня.

З'явилися перші результати розшифровки «чорних скриньок» МАУРозшифровка «чорних скриньок» зі збитого над Тегераном літака МАУ підтвердила, що катастрофі сприяли зовнішні чинники.

За словами Кулеби, на сьогодні вимоги української держави і суспільства наступні: правда про трагедію, справедливість щодо тих, хто збив літак, і гідні компенсації постраждалим.

Глава МЗС уточнив, що під час наступних переговорів у жовтні українська сторона розраховує отримати від іранської всю необхідну інформацію щодо обставин збивання літака. Після встановлення всіх фактів можна буде перейти до обчислення рівня компенсацій, додав Кулеба.

Нагадаємо, Україна запросила у Ірану максимальну компенсацію за збитий літак МАУ.

Іран погодився на виплату компенсацій українській стороні. При цьому в МЗС уточнили, коли можуть бути здійснені виплати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: