Катастрофа МАУ: Іран готовий провести наступні переговори в жовтні

Читать на русском
Іран готовий провести наступний раунд переговорів щодо врегулювання питань пов'язаних із катастрофою літака МАУ в жовтні в Тегерані.
t.me/OP_UA

Іран готовий провести наступний раунд переговорів щодо врегулювання питань пов'язаних із катастрофою літака МАУ в жовтні в Тегерані. Також іранська сторона висловила готовність взяти на себе зобов'язання щодо виплат компенсацій.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Відповідну заяву зробив голова іранської делегації на переговорах із питань катастрофи літака МАУ Мохсеном Бахарвандом на зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

«Він (Бахарванд - ред.) підтвердив, що іранська сторона бере на себе відповідальність за збиття українського літака і серйозно поставиться до виконання своїх міжнародно-правових зобов'язань щодо встановлення обставин трагедії, притягнення винних до відповідальності та сплаті необхідних компенсацій», - повідомили в МЗС.

Відзначається, що сторони домовилися підтримувати комунікацію з повного виконання досягнутих напередодні домовленостей.

Нагадаємо, влада Ірану погодилася виплатити компенсації Україні за збитий в січні цього року український пасажирський літак авіакомпанії МАУ.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна та Іран досягли трьох головних домовленостей на переговорах щодо компенсацій за збиті літаки МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: