У МОЗ назвали правила роботи навчальних закладів на час карантину

Читать на русском
Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко назвав деякі правила роботи навчальних закладів на час карантину.
Фото МОЗ

Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко назвав деякі правила роботи навчальних закладів на час карантину. Зокрема, вчителям повинні вимірювати температуру кожен робочий день.

Про це повідомляє урядовий портал.

За словами Ляшка, в постанові від 22 липня №641 «Про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2» уряд прописав чіткі норми щодо організації роботи навчальних закладів.

«Вони спрямовані насамперед на розрив можливого спілкування дітей різних вікових груп. Ми просимо організувати початок уроків у різний час, щоб діти не відвідували навчальні заклади одночасно з дорослими і сторонніми людьми, які не є учасниками освітнього процесу», - сказав заступник міністра.

Як працюватимуть школи з 1 вересня: три можливих сценаріїДистанційне навчання буде тільки в червоних зонах з найвищим рівнем захворюваності на коронавірус. Найімовірніше, з 1 вересня діти навчатимуться за змішаним сценарієм.

Згідно з правилами викладачі повинні будуть проходити щоденну термометрію та бути в масках до початку уроку. Однак для дітей КМУ прописав інші норми.

«Ми відмовляємося від термометрії, але запроваджуємо опитування дітей за станом здоров'я. І в разі появи симптомів гострої респіраторної вірусної інфекції їм потрібно забезпечити проведення термометрії та консультації медичного працівника», - пояснив Ляшко.

Нагадаємо, МОЗ дозволило школярам і студентам під час занять перебування без масок. Однак при вході до школи і під час пересування коридорами та між аудиторіями носіння масок є обов'язковим.

Раніше в Києві розповіли, як з 1 вересня працюватимуть школи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: