Південну Корею накрили сильні зливи: є загиблі і зниклі безвісти

Читать на русском
Жертвами найсильніших мусонних дощів, які обрушилися на Південну Корею, стали щонайменше 14 людей, з яких смерть шістьох вже підтверджена, а решта вважаються зниклими безвісти.
en.yna.co.kr

Жертвами найсильніших мусонних дощів, які обрушилися на Південну Корею, стали щонайменше 14 людей, з яких смерть шістьох вже підтверджена, а решта вважаються зниклими безвісти.

Про це передає Yonhap.

Метеорологи попереджають, що далі зливи будуть посилюватися.

Південна Корея вже третій день перебуває під ударом найпотужніших мусонних дощів, від яких найбільше постраждали центральні та столичні регіони, серед яких Сеул, провінції Кенгі, Північна Чхунчхон і Канвон. У низці місць обсяг опадів перевищив 300-400 мм.

Метеорологи та Служба порятунку попереджали про прийдешній удар стихії, проте руйнування виявилися сильнішими, ніж очікували багато. Відбулися зсуви, річки вийшли з берегів, блокувавши шосейні дороги й залізниці, спровокувавши обвал полотна, ліній електропередач. В одному з районів у провінції Кенгі стався прорив дамби греблі. Ринула вода, накривши розташоване нижче село.

У цілому серйозно постраждали 94 будинки, довелося евакуювати близько півтори тисячі осіб. Зафіксовано 107 зсувів і сходів ґрунту.

У найбільших містах країни, включаючи Сеул, Пусан, Течжон, Сечжон та інші, вода залила провідні автомагістралі мегаполісів. Рух на деяких автомагістралях, а також на низці ділянок залізниць довелося перекрити.

Уже підтверджено смерть шести осіб, вісім є зниклими безвісти. Ще шестеро зазнали серйозних поранень.

Синоптики попереджають, що далі ситуація буде ускладнюватися: до Корейського півострова наближається з південного заходу потужний тайфун, а тому в найближчі кілька днів сильні дощі продовжаться. Очікується, що в більшості регіонів зливи будуть сильнішими, ніж це було досі. За найближчі два-три дні в деяких місцях опадів додатково випадає 400-500 і більше міліметрів.

Нагадаємо, майже 50 осіб стали жертвами повені в Японії.

Також на Прикарпатті знайшли тіло зниклої під час повені жінки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: