Україна розповіла в ОБСЄ, скільки разів бойовики порушили попереднє перемир’я

Читать на русском
Під час попереднього перемир’я на Донбасі з 21 липня 2019 до 26 липня 2020 року збройні формування Російської Федерації здійснили 4226 порушень режиму припинення вогню.
Фото з відкритих джерел.

Під час попереднього перемир’я на Донбасі з 21 липня 2019 до 26 липня 2020 року збройні формування Російської Федерації здійснили 4226 порушень режиму припинення вогню. За цей час бойовики 1310 разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляє «Укрінформ».

Режим припинення вогню на Донбасі: скільки тривають перемир'яПеремир'я, оголошені на Донбасі, ніколи не дотримуються більше доби. Поточне перемир'я було порушено за пів години після початку.

Український дипломат повідомив, що протягом цього періоду російські окупаційні сили 1310 разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Крім того, вони 60 разів обстріляли населені пункти, унаслідок чого загинули троє цивільних осіб, ще шестеро отримали поранення.

Нагадаємо, на Донбасі у понеділок вночі, 27 липня, розпочався повний і всеосяжний режим припинення вогню, про який домовилася Тристороння контактна група.

Однак перемир'я не тривало й пів години: за словами командувача ООС Володимира Кравченка, близько 00:20 бойовики обстріляли підрозділи 36-ї окремої бригади морської піхоти.

«Слово і діло» подивилося, скільки дотримувалися попередні перемир'я в зоні ООС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: