Перемир'я на Донбасі: бойовики двічі порушили режим припинення вогню

Читать на русском
30 липня збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню.  Втрат, внаслідок ворожих обстрілів, немає.
Фото - «Слово і діло».

30 липня збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню.

Для провокації українських захисників біля Оріхового противник застосував стрілецьку зброю, а неподалік Новотошківського, окрім стрілецької зброї, здійснив ще й постріл з підствольного гранатомету. Вогневі провокації були неприцільними, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали, інформує штаб ООС.

Динаміка обстрілів сил ООС: 334 порушення режиму припинення вогню в липніБойовики протягом липня 334 рази обстріляли українських військових. Режиму припинення вогню з 27 липня незаконні формування теж не дотримуються.

Втрат унаслідок ворожих обстрілів немає. Водночас із сумом повідомляємо, що внаслідок захворювання помер старший сержант Володимир Перекрестов. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття родині військовослужбовця.

Від початку поточної доби обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

Військовослужбовці Об’єднаних сил постійно беруть участь у житті прифронтових населених пунктів та допомагають їхнім мешканцям. Минулої доби військовослужбовці долучилися до організації та проведення урочистостей до Дня визволення Авдіївки від окупантів.

Також мешканців Водяного та Пісків забезпечили питною водою, з якою в них постійні проблеми.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Нагадаємо, на Донбасі в понеділок вночі, 27 липня, розпочався повний і всеосяжний режим припинення вогню, про який домовилася Тристороння контактна група.

Однак перемир'я не тривало й пів години: за словами командувача ООС Володимира Кравченка, близько 00:20 бойовики обстріляли підрозділи 36-ї окремої бригади морської піхоти.

«Слово і діло» подивилося, скільки дотримувалися попередні перемир'я в зоні ООС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: