До ЗСУ призвали понад 16 тисяч осіб

Читать на русском
В Україні завершився весняний призов на строкову військову службу, який проводився протягом травня - липня.
фото Міноборони

В Україні завершився весняний призов на строкову військову службу, який проводився протягом травня - липня.

Про це повідомляє Міноборони в суботу, 1 серпня.

Осінній призов до армії: чи багато охочих нести службу в ЗСУКількість призовників буде збільшуватися, але кількістьохочих нести службу зменшується. Зважаючи на це, протягом декількох років влада повинна передбачити повний перехід до професійної армії за контрактом, вважає експерт.

За даними Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ, призовними комісіями та військовими комісаріатами планове завдання виконано на 100%. Призвано та відправлено у війська (сили) всього 16 460 осіб, з них до: ЗСУ - 9 000 осіб; Національної гвардії - 5 460 осіб; Державної спеціальної служби транспорту - 700 осіб; Держприкордонслужби - 1 300 осіб.

Всім призовникам перед відправкою до війська за допомогою місцевих державних адміністрацій проводилися тести на виявлення коронавируса COVID-19.

«Особливістю чергового призову стала відправка до військових частин призовників 18-19 років тільки за їхнім власним бажанням (за відповідними заявами) і можливість надання відстрочок від призову на строкову військову службу випускникам навчальних закладів цього року, які бажають навчатися для здобуття наступного вищого рівня освіти» , - йдеться в повідомленні.

Раніше в Міноборони підтвердили відстрочку призову для абітурієнтів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: