Призов-2020 для випускників шкіл відтермінують – МОН

Читать на русском
Весняний призов змістили через пандемію коронавируса і карантину. Тому заклик для випускників шкіл і закладів вищої освіти також почнеться пізніше.

Весняна призовна кампанія 2020 року в Україні змістилась через пандемію коронавірусу та введений з цієї причини карантин. Тому призов для цьогорічних випускників шкіл та закладів вищої освіти також розпочнеться пізніше.

Про це повідомила виконувач обов’язків міністра освіти і науки України Любомира Мандзій в ефірі hromadske.

Юрій ШаповаловНародний депутат України
Шаповалов у передвиборчій програмі пообіцяв домагатися створення високопрофесійної арміїСказано 10 червня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

«Ми говорили з колегами з Міноборони для того, аби не допустити таких випадків, коли не закінчили (вуз - ред.), або випускники (шкіл - ред.), яким 18 років вже у липні, коли ще немає результатів ЗНО і ще не розпочалася вступна кампанія, щоб їх не призивали в армію», - сказала Мандзій.

Нагадаємо, весняний призов в Україні планували провести у квітні-червні. Однак, у зв'язку з карантином було прийнято рішення його змістити.

Також повідомлялося, що в Україні на військову службу в червні-липні 2020 року призвуть 500 офіцерів запасу.

Як відомо, торік президент України Володимир Зеленський підписав указ, який дозволяє призивати на службу чоловіків віком від 18 років. Раніше призов до армії розпочинався з 20-річного віку.

Пізніше генштаб Збройних сил України оприлюднив роз'яснення щодо призову в армію, зазначивши, що юнаки 18-19 років можуть йти служити лише за власним бажанням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: