В аеропорту «Київ» з'явився пункт тестування на коронавірус

Читать на русском
У столичному аеропорту Київ імені Сікорського відкрили пункт ПЛР-тестування на СOVID-19 для пасажирів, які прибувають з країн червоного списку.
travel.tochka.net

У столичному аеропорту «Київ» імені Сікорського відкрили пункт ПЛР-тестування на СOVID-19 для пасажирів, які прибувають з країн «червоного списку».

Про це йдеться в сюжеті «Сніданку з 1+1».

Тестувати будуть пасажирів з тих рейсів, які прилітають з «червоної зони».

Також усі охочі можуть зробити тест в аеропорту.

«Результати тесту будуть готові через добу, іноді трохи раніше. Всі рейси обслуговуються, деякі туристичні фірми пропонують своїм клієнтам після повернення», - говорить лікар Катерина Лінчевська.

Лабораторія не працює в аеропорту постійно. Зокрема, якщо ваш літак летить з країни так званого «зеленого списку», тобто з невисоким рівнем поширення коронавірусу, то здати тест за власним бажанням на місці ви не зможете.

Це можливо, якщо в той же час прилетить літак з країни «червоного списку», в якому високий рівень захворюваності на коронавірус, а тому на місці будуть брати зразки.

Якщо пасажир прилетів з країни «червоної зони» і здав тест, то він прямує додому і дотримується режиму самоізоляції до моменту, поки не отримає негативний результат. Він надійде на електронну пошту. Лабораторія, що займається тестами, відправляє результати в Центр громадського здоров'я.

Якщо у пасажира в телефоні встановлено додаток «Дій вдома», то він відразу повідомить про те, що перебування на контролі 14-денної самоізоляції скасовується. Діяти така послуга буде, поки в Україні діє карантин.

Вартість тесту 1700 гривень. Оплатити послугу можна онлайн через сайт клініки, яка робить тести, готівкою або банківською картою. Тобто, кожен зможе зробити це на місці.

Раніше повідомлялося, що в трьох українських аеропортах з'явилися пункти тестування на COVID-19.

Нагадаємо, міністр Криклій пояснив, як здавати тест на коронавірус в аеропорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: