Криклій пояснив, як здавати тест на коронавірус в аеропорту

Читать на русском
Тест на коронавірус в аеропорту. Пройти ПЛР-тестування за свій рахунок можуть громадяни, які відразу після прильоту бажають достроково завершити самоізоляцію.

Проходити тестування на коронавірус в аеропорту за свій рахунок можуть усі, хто хоче достроково припинити самоізоляцію або кому для в'їзду до певної країни необхідний негативний результат тесту.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram-каналі і пояснив, як проходить процедура тестування.

Оновився список країн «червоної» і «зеленої» зон для УкраїниКраїни червоної і зеленої зон. МОЗ 10 липня оновило список. Зокрема, до країн червоної зони потрапила Болгарія.

За його словами, забір матеріалу проводиться в пункті забору в аеропорту. Результати тесту будуть готові за 24 години, після чого ця інформація автоматично передається спочатку до Центру громадського здоров'я, а потім – до застосунку «Дій вдома».

Криклій зазначив, що тест оплачується виключно онлайн. При його проходженні необхідно заповнити роздруковану форму з підписом особи, яка тестується. Номер телефону, що вказується у формі, повинен збігатися з номером у додатку «Дій вдома».

Цими послугами можуть скористатися пасажири, які виїжджають з України до тих країн, де обов'язковою умовою є наявність негативного результату тесту на COVID-19. Також здати тест можуть громадяни, які хочуть завершити самоізоляцію достроково (у разі негативного тесту), додав міністр.

Нагадаємо, для українських туристів вже відкриті 25 напрямків для подорожей.

У МОЗ нагадали, кому безкоштовно роблять тести на COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: