Латвія зобов'язала заробітчан здавати тест на COVID-19

Читать на русском
Латвія вводить обов'язкове тестування на коронавірус для всіх іноземних громадян з країн підвищеного ризику, які їдуть в країну на заробітки.
фото vsim.ua

Латвія вводить обов'язкове тестування на коронавірус для всіх іноземних громадян з країн підвищеного ризику, які їдуть в країну на заробітки.

Про це повідомляє видання Delfi.

У Греції запровадили масковий режим у громадських місцяхУряд Греції ухвалив рішення запровадити обов'язкове носіння захисних масок у громадських місцях. Таке рішення спричинено збільшенням числа випадків інфікування коронавірусом.

Таке рішення сьогодні, 28 липня, прийняв уряд Латвії.

Так, з 1 серпня трудові мігранти будуть зобов'язані здати два тести на коронавірус з різницею в 5-7 днів. При цьому до отримання другого негативного тесту необхідно буде залишатися на самоізоляції.

Тести буде оплачувати держава лише в тому випадку, якщо за цього працівника платить податки певне підприємство в країні. В інших випадках тест потрібно буде сплатити самостійно.

Крім того, в Латвії запрошені діячі культури повинні будуть також проходити тест на коронавірус, а вартість тесту повинен покривати організатор заходу, який запросив артиста.

Раніше Латвія скасувала масковий режим в громадському транспорті.

Нагадаємо, в Польщі обіцяли сплатити тести на COVID-19 заробітчанам з України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: