У Кремлі заперечують вихід з переговорів щодо Донбасу

Читать на русском
Заява керівника Адміністрації президента РФ Дмитра Козака не свідчить про згортання переговорів з українського врегулювання.
epa european pressphoto agency

Заява керівника Адміністрації президента РФ Дмитра Козака не свідчить про згортання переговорів з українського врегулювання.

Про це в п'ятницю, 31 липня, заявив журналістам прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

За його словами, Росія, як і раніше, прихильна до Мінських домовленостей.

«Росія була, є і залишається прихильною до Мінських домовленостей і вважає, що Мінський комплекс заходів є безальтернативною базою для продовження пошуків шляхів врегулювання», - сказав Пєсков, коментуючи лист Козака колегам Нормандському формату (Німеччина, Росія, Франція, Україна).

«Про жодне згортання переговорів Козак не писав, не говорив і, якщо це стверджується, це є перекрученням», - зауважив Пєсков.

Нагадаємо, напередодні Козак написав листа раднику канцлера Німеччини Ангели Меркель, у якому заявив, що вирішив припинити переговори щодо Донбасу з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Представник Кремля зазначив, що не бачить сенсу в зустрічах політрадників «нормандської четвірки».

Своєю чергою, Єрмак заявив, що лист Козака є частиною дипломатичної гри. За його словами, говорити про припинення переговорів немає сенсу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: