У Німеччині введуть безкоштовне тестування на COVID-19 в аеропортах

Читать на русском
У Німеччині всім громадянам, які прилітають з країн з небезпечною епідситуацією, будуть робити тести на коронавірус в аеропортах.
фото з відкритих джерел

У Німеччині всім громадянам, які прилітають з країн з небезпечної епідситуацією, будуть робити тести на коронавірус в аеропортах.

Про це домовилися міністри охорони здоров'я федеральних земель ФРН в суботу, 25 липня, пише Deutsche Welle.

В Австрії вимагатимуть негативний ПЛР-тест від українцівАвстрія з 27 липня посилює правила в'їзду для приїжджих з країн з несприятливою епідеміологічною обстановкою через коронавірусну інфекцію.

Проводити тестування будуть безкоштовно, проте поки невідомо, коли саме система запрацює (вона також буде діяти в морських портах). На сьогодні ще необхідно облаштувати пункти збору аналізів.

При цьому для мандрівників з інших країн ЄС буде можливість зробити безкоштовно тест протягом 72 годин після повернення, «але не в аеропортах, а в медичних установах і лабораторіях», додав сенатор з питань охорони здоров'я Берліна Ділек Калайчі.

Крім того, всі по поверненню до Німеччини з відпусток в «небезпечних країнах» повинні будуть заповнювати спеціальні картки з особистою інформацією, але перевіряти їх будуть вибірково.

Нагадаємо, в Україні пункти тестування на коронавірус відкрили в аеропортах «Бориспіль», «Харків» і «Львів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: