Катастрофа МАУ: дані з «чорних скриньок» попередньо проаналізували

Читать на русском
Органи розслідування авіаційних інцидентів Франції та Канади попередньо проаналізували інформацію з обох бортових реєстраторів літака МАУ , збитого Іраном на початку січня.
Фото: дані з самописця (twitter.com/BEA_Aero)

Органи розслідування авіаційних інцидентів Франції та Канади попередньо проаналізували інформацію з обох бортових реєстраторів літака МАУ , збитого Іраном на початку січня.

Про це повідомили у французькому Бюро розслідувань і аналізу питань безпеки цивільної авіації (BEA).

Катастрофа МАУ: Україна готується до суду ООНУкраїна може звернутися до Міжнародного суду ООН в суперечці з Іраном у справі про збиття літака МАУ, проте готова вирішити його в позасудовому порядку.

«Аналіз інформації з голосового (CVR) та параметричного (FDR) бортових реєстраторів літака «Боїнг-737», реєстраційний номер UR-PSR, завершений у результаті чотирьох днів скоординованої технічної роботи», — йдеться у повідомленні Бюро.

«Іран дякує BEA за прийняття прохання про технічну допомогу і за чудову і прозору роботу на високому рівні», — процитували також у Бюро заяву іранського органу розслідувань авіаінцидентів.

У Бюро безпеки на транспорті (TSB) Канади, мешканців якої було багато серед загиблих пасажирів, підтвердили попередній аналіз даних, знятих з реєстраторів літака МАУ.

Що саме за інформація на реєстраторах — не повідомляється. У TSB пояснили, що відповідно до міжнародних норм, це неможливо без прямо висловленої згоди держави, яка веде розслідування, тобто в цьому випадку Ірану.

Нагадаємо, зняття інформації з обох самописців відбулось 20 липня. Вже 21 липня почався її попередній аналіз. Усі отримані дані передали представникам Ірану.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, був збитий у ніч на 8 січня 2020 майже відразу після зльоту. На борту знаходилися 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

Іран заявляє, що збиття українського авіалайнера сталося через людську помилку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: