Країни жертв катастрофи МАУ об'єдналися в питанні виплати компенсацій

Читать на русском
Країни жертв авіакатастрофи літака МАУ підписали меморандум про взаєморозуміння і співпрацю в переговорах щодо виплати компенсацій Іраном.

Країни жертв авіакатастрофи літака МАУ підписали меморандум про взаєморозуміння і співпрацю в переговорах щодо виплати компенсацій Іраном.

Меморандум був підписаний представниками України, Канади, Афганістану, Великобританії та Швеції. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Facebook.

Він зазначив, що дана ініціатива належала Україні.

«Україна буде голосом цієї групи. Документ визначає нашу державу спікером, що означає, що саме Україна від імені групи вестиме переговори з Іраном... Іран понесе всю відповідальність і заплатить за те, що він зробив. Справедливість переможе, скільки б часу це не зайняло», - повідомив Кулеба.

Відзначимо, український літак компанії МАУ був збитий іранськими військовими 8 січня 2020 року. Пасажирський літак був вражений під час вильоту з Тегерану. Жертвами авіакатастрофи стали 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Жертвами стали громадяни України, Ірану, Канади, Швеції, Афганістану і Великобританії.

Раніше Франція запропонувала Україні спільно розшифрувати «чорні ящики» літака МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: