Катастрофа МАУ: стало відомо про етапи розшифровки «чорних скриньок»

Читать на русском
Чорні скриньки збитого в Ірані літака МАУ вже прибули на розшифровку до Франції. У ній візьмуть участь кращі канадські, американські та українські експерти.
Getty Images

Процес розшифровки «чорних скриньок» зі збитого під Тегераном літака «Міжнародних авіаліній України» у Франції почнеться з узгодження методики зчитування інформації.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці в Facebook у понеділок, 20 липня.

Він підтвердив, що бортові самописці збитого літака МАУ рейсу PS752 передали французькому Бюро розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації у суботу, 18 липня.

«Ящики прибули до Ліону ще в суботу в умовах підвищеної секретності і вже в лабораторії. Наші експерти з Національного бюро розслідування авіакатастроф також беруть участь в процесі розшифровки скриньок. Процес почнеться з узгодження методики зчитування інформації зі скриньок, після чого експерти перейдуть до практичної частини робіт», - повідомив він.

Зеленський висловив упевненість, що роботи можуть бути завершені досить швидко, але все залежить від технічного стану скриньок.

При цьому президент не сумнівається, що репутація французького Бюро і участь кращих канадських, американських і українських експертів забезпечать максимальний рівень міжнародного визнання результатів дослідження.

Нагадаємо, раніше в Ірані назвали нову причину катастрофи МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: