Епідемія COVID-19: чи готова країна до другої хвилі

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

В Україні на сьогоднішній день немає критичних спалахів COVID-19 і країна готова до другої хвилі пандемії, заявили у Офісі президента. Політичний експерт Володимир Цибулько у коментарі «Слово і діло» відмітив, що заяви щодо готовності протистояти другій хвилі коронавірусу не відповідають дійсності, а дії окремих приватних осіб та громадська солідарність покривають потреби більше, ніж представники влади.

«Це не відповідає реальності тому, що державні резерви захисту лікарів не були перекриті. Ці потреби забезпечувалися силами фондів. Багато потреб перекривалися недержавними ресурсами, а платниками податків. В цій ситуації солідарність громадян була сильніша, ніж роль держави», - сказав Цибулько.

Експерт відмітив, що кошти, які були виділені на Фонд по боротьбі з коронавірусом були витрачені через тіньові схеми та перенаправлені не за призначенням. Наприклад, на будівництво доріг, в той час, коли влада починає говорити про другу хвилю епідемії.

Україна готова до другої хвилі коронавірусу – ОПУУкраїна готова до другої хвилі пандемії COVID-19, але влада сподівається, що вона обійде нашу країну.

«Цей момент, коли гроші з фонду використовуються на дороги, а клініки забезпечують платники податків та приватні особи – це виглядає дивно, певною мірою. Попри це, наразі є певні свідчення, що препарати проти вірусу випробовуються в світі успішно, але небезпека є і люди заспокоїлися зарано», - сказав експерт.

Нагадаємо, в МОЗ повідомили про плани до вересня збільшити кількість ПЛР-тестів на коронавірус в два рази.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: