У Києві адаптивний карантин можуть продовжувати до 2022 року

Читать на русском
Адаптивний карантин в Києві можуть продовжувати ще півтора року – до 2022-го. Однак про запровадження жорстокого карантину на цей час говорити не варто.

Адаптивний карантин в Києві можуть продовжувати ще півтора року – до 2022-го. Однак про запровадження жорстокого карантину наразі говорити не варто.

Про це РБК-Україна повідомив голова Держспоживслужби в місті Києві Олег Рубан.

«Можуть (продовжувати – ред.) і це не тільки в Києві, а в усьому світі. Епідемічно підтверджені дані, що кожен збудник, який сформувався у світі, циркулює до свого нівелювання, тобто до знищення, 1,5 року. Обмежувальні заходи та заходи захисту можуть продовжувати весь цей період», – додав він.

За словами Рубана, для того, щоб завершилася пандемія, має перехворіти на коронавірус 80% населення. Він також зазначив, що найближчим часом вакцини не передбачається.

«Імовірність посилення карантину в Києві – у нас стабільно високі показники захворювання. З епідемічної точки зору дане захворювання триватиме ще три сезони, як тривав і пандемічний грип – фактично до формування колективного імунітету на рівні 50-70%. Три сезони – це півтора року», – заявив Рубан.

За його словами, через півтора року коронавірус циркулюватиме в Україні, але населення переноситиме його як звичайну застуду.

«Згідно з природою даного збудника він ще триватиме півтора року. Це нормальне природне явище для нового пандемічного грипу... Він буде циркулювати, поки не перейде до звичайного явища, яке передається людиною до людини і симптоми ГРВІ, просто застуда», – додав він.

Нагадаємо, Кабмін за тиждень розгляне питання продовження карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: