Зведення штабу ООС 22 липня: 9 обстрілів, є загиблий та поранений

Читать на русском
За минулу добу російські найманці 9 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один український військовослужбовець, ще один поранений.
Фото 112 Україна

За минулу добу російські найманці 9 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один український військовослужбовець, ще один був поранений.

Про це повідомив пресцентр операції Об'єднаних сил.

«21 липня збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. У результаті ворожих обстрілів загинув один український військовослужбовець, ще один воїн - отримав поранення», - сказано в повідомленні на сторінці штабу ООС в Facebook вранці в середу.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ поблизу Новотошківського противник обстріляв з мінометів калібру 120 мм, а поблизу Кримського - з 82-х мм мінометів, гранатометів і кулеметів. Біля Хутору Вільного найманці теж застосували великокаліберні кулемети і автоматичні станкові гранатомети.

Карта ООС: ситуація на сході України на 21 липняСитуація на сході країни станом на 21 липня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід по українським захисникам неподалік від Гнутово ворог двічі відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм і гранатометів. З великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем агресор двічі обстрілював українські опорні пункти поблизу Павлопіля. Також найманці вели вогонь з озброєння БМП по українським воїнам біля Лебединського, а поруч з Водяним - залучили станкові протитанкові гранатомети.

«З початку поточної доби збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню. За поточну добу серед українських вояків немає», - додали в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ противник застосував озброєння заборонене мінськими угодами і обстріляв українські позиції зі 120 мм мінометів біля Майорська, а в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід по захисникам Мар'їнки найманці двічі використовували гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. А по околицях Лебединського - станкові протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю.

Нагадаємо, на Донбасі обмежать рух вантажного транспорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: