Затримання ексголови «Укравтодору»: корупція чи політичне переслідування

Читать на русском
Олександр Каваексперт з питань транспорту

Колишнього керівника Державної служби автомобільних доріг України Славоміра Новака затримали в рамках спільного розслідування Центрального антикорупційного бюро Польщі та Національного антикорупційного бюро України. У коментарі «Слово і діло» експерт з питань інфраструктури Олександр Кава припустив, що слідство стосовно колишнього глави «Укравтодору» пов'язане з опозиційною політичною діяльністю в Польщі.

«Це, - скоріше, політична справа. Підозра і рішення суду - це дві великі різниці. У Польщі Новак працював в штабі кандидата в президенти, який був на другому місці після чинного президента. Я думаю, що ця історія пов'язана з політичною діяльністю Новака в Польше», - сказав Кава.

Експерт зазначив, що Новаку на посаді голови «Укравтодору» в Україні вдалося запустити кілька фундаментальних реформ.

У справі Новака оголосили чотири підозри – САПАнтикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру чотирьом особам у справі колишнього керівника дорожньої служби.

«Новак запустив дорожній фонд, що збільшило кількість ремонту доріг в країні, в той час також почалася децентралізація дорожньої галузі та частина фінансування була спрямована на місця, а також активізована робота з міжнародними кредитними організаціями. Наприклад, було отримано кредит у розмірі 900 мільйонів євро на будівництво північного об'їзду мосту Львів та капітальний ремонт траси Київ-Одесса », - сказав експерт.

Нагадаємо, в 2019 році в зв'язку з завершенням 3-річної каденції на посту керівника «Укравтодору» Новак подав прем'єр-міністрові України заяву про відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: