Броньовик Дозор-Б взяли на озброєння ЗСУ

Читать на русском
Дозор-Б входить до лінійки броньованої техніки, яка була прийнята на озброєння ЗСУ після початку війни на сході України.
Фото: morozov.com.ua

Тактична бойова колісна машина Дозор-Б, розроблена фахівцями Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О.О. Морозова, яке входить до складу ДК «Укроборонпром», була прийнята на озброєння Збройних сил України.

Відповідний наказ Міноборони №245 був виданий 3 липня, повідомляє пресслужба «Укроборонпрому» у понеділок, 20 липня.

Нове міністерство: як вплине оборонно-промислове відомство на «Укроборонпром»Створення оборонно-промислового міністерства не поліпшить галузь без впровадження системних узмененій, вважає експерт.

За словами гендиректора концерну Айвараса Абромавічуса, Дозор-Б входить до лінійки броньованої техніки, яка була прийнята на озброєння ЗСУ після початку війни на сході України.

«Перша партія Дозорів пройшла випробування безпосередньо на фронті ще у 2016 році. Після цього машину допрацювали і поліпшили, провели підконтрольну експлуатацію з позитивними результатами. І ось, нарешті, Дозор-Б прийнятий на озброєння, що дозволяє почати підготовку до її серійного виробництва. Також прийняття на озброєння підвищує експортний потенціал цієї бронемашини», - сказав Абромавічус.

Раніше Абромавічус спрогнозував збитки «Укроборонпрому» через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: