Абромавичус спрогнозував збитки «Укроборонпрому» через коронавірус

Читать на русском
Підприємства держконцерну Укроборонпром можуть зазнати збитків, оскільки через карантин у різних країнах світу скасовані потенційно важливі виставки. Також знижуються обсяги експорту.

Підприємства держконцерну «Укроборонпром» можуть зазнати збитків через падіння експортних продаж у зв'язку зі спалахами коронавірусу майже в усьому світі.

Про це повідомив генеральний директор держконцерну Айварас Абромавичус на брифінгу в Києві в середу, 11 березня.

За його словами, через коронавірус виставки оборонної техніки в Катарі та Малайзії не відбулися, а це може спричинити втрату потенційних клієнтів для підприємств концерну.

Як намагаються зупинити коронавірус у різних країнах світуІталія поширила карантин на всю країну, Чехія штрафує порушників правил безпеки, Ізраїль вдається до самоізоляції.

«Ще до коронавірусу, ще до фінансової кризи, яка зараз триває у світі, у нас були очікування щодо 30% зростання експортних продаж цьогоріч. Але, як вже бачимо, будуть якісь коригування. Усі виставки, на які ми планували їхати в Катарі, у Малайзії, зараз вже не відбуваються. Тобто менше буде контактів з нашими потенційними клієнтами», – сказав він.

Абромавічус уточнив, що вже сьогодні є труднощі для таких компаній, як авіазавод «Антонов», який співпрацює з низкою країн, в яких зараз запроваджено карантин через коронавірус. Також, за його словами, спостерігається проблема з постачанням комплектовання з різних країн.

Нагадаємо, на сьогоднішній день коронавірус зафіксовано у всіх країнах ЄС.

Кількість заражених вірусом у світі сягнула близько 120 тисяч.

В Україні Кабмін запровадив обмежувальні заходи через можливе поширення коронавірусу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: