Тиждень у парламенті: скільки законопроектів і постанов ухвалили нардепи

Читать на русском

Верховна рада після дуже насиченого тижня пішла на канікули. Народні депутати працювали в режимі пленарних засідань, починаючи з понеділка, коли за планом тільки Погоджувальна рада, провели чотири позачергових засідання й одне урочисте. «Слово і діло» пропонує подивитися на тиждень у парламенті в цифрах.

З 13 до 17 липня депутати ухвалили 15 постанов, серед них: про призначення Кирила Шевченка головою Нацбанку, Ольги Піщанської – головою Антимонопольного комітету, Олега Уруського – віцепрем'єр-міністром. Також були ухвалені постанови про календарний план проведення четвертої сесії, про новий поділ України на райони й про призначення місцевих виборів.

Крім того, в першому читанні Верховна рада ухвалила 15 законопроектів, у другому – 17. Зокрема, у цілому були ухвалені закони про оборонні закупівлі, про Службу зовнішньої розвідки, про вдосконалення виборчого законодавства, про внесення змін до державного бюджету-2020 (для фінансування виборів).

Із 22 червня до 17 липня президент Володимир Зеленський підписав 24 закони. Протягом цього ж періоду до парламенту внесли 126 постанов і 178 законопроектів (з них 26 альтернативних і 4 – доопрацьованих).

Нагадаємо, як минув тиждень у Верховній раді, можна прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми писали про те, які програмні обіцянки виконали партії за роботу трьох сесій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: