ДТП під Києвом: Зеленський підтримав посилення покарань за п'яне керування

Читать на русском
На тлі смертельної аварії під Києвом з чотирма загиблими президент Володимир Зеленський підтримав посилення покарання за п'яне керування.
фото ОПУ

На тлі смертельної аварії під Києвом з чотирма загиблими президент Володимир Зеленський підтримав посилення покарання за п'яне керування. Він також назвав цю ДТП «страшним прикладом недбалості».

Про це він заявив на селекторній нараді, передає пресслужба президента в понеділок, 13 липня.

На нараді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагадав про розгляд законопроекту № 2695 у Верховній раді. Цей проєкт пропонує посилити покарання за смертельні ДТП, вчинені в стані алкогольного сп'яніння. Крім того, пропонується підвищити штрафи за керування транспортним засобом у нетверезому стані й запровадити штрафи за втечу з місця ДТП.

Він також зазначив, що терміновість ухвалення цього законопроекту обумовлена кількістю порушень і важких ДТП, причиною яких стало керування в п'яному вигляді. У відповідь Зеленський назвав ДТП на Столичному шосе під Києвом «страшним прикладом халатності та безвідповідальності деяких водіїв».

«Загинуло двоє дорослих і двоє дітей. За життя ще одного хлопчика борються наші лікарі. І це не перша аварія, винуватцем якої став цей водій... Законодавча відповідальність за такі випадки – це гарантія того, що держава стоїть на захисті безпеки кожної сім'ї і кожного українця», – підкреслив Володимир Зеленський.

Раніше Зеленський підписав закон, який скасовує кримінальну відповідальність за керування автомобілем в нетверезому стані, який вступив в силу напередодні..

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: