Зеленський скасував кримінальну відповідальність за керування в нетверезому стані

Читать на русском
Зеленський підписав закон, що скасовує кримінальну відповідальність за керування автівкою в нетверезому стані, який набув чинності напередодні.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що скасовує кримінальну відповідальність за керування автівкою в нетверезому стані, який набув чинності напередодні.

Про це повідомляється в картці законопроекту.

Як зміняться штрафи за порушення ПДР у 2020 роціШтрафи за порушення деяких правил дорожнього руху в Україні цьогоріч посиляться. Подробиці – на інфографіці.

Нагадаємо, що закон про кримінальну відповідальність ВР ухвалила ще восени 2018 року. Він мав набути чинності 1 січня 2020 року, але парламент відтермінував це на шість місяців, до 1 липня.

Документ почав діяти в середу, 1 липня, але працювати знову не буде, адже 17 червня парламент ухвалив закон №3314, яким уже відома нам стаття 286-1 КК України скасовується і в ній уже немає кримінальної відповідальності за керування автівкою в нетверезому стані.

Зазначимо, у разі якби президент не підписав відповідного закону, керування транспортом під впливом алкоголю, наркотиків або ліків, передача керування особі в такому стані, відмова від перевірки або вживання таких речовин після аварії мала б каратись штрафом від 17 до 34 тис. грн із позбавленням права керувати на строк до 3 років.

При повторному порушенні було передбачено штраф до 51 тис. грн із позбавленням права керування на строк у 2-3 роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: