Російський літак зайшов в повітряний простір над Донбасом - Flightradar24

Читать на русском

Російський літак над Донбасом. Літак Уральських авіаліній під час рейсу з Анапи до Санк-Петербургу зайшов в повітряний простір України.
фото samolety.org

Російський пасажирський літак зайшов в повітряний простір України над Донбасом, який вже чотири роки закрито після авіакатастрофи рейсу МН17.

Про заявили в сервісі Flightradar24, посилаючись на свої дані.

За інформацією порталу, мова йде про рейс U6346 (SVR346). Літак Airbus A319-112 належить компанії «Уральські авіалінії».

Російський пасажирський літак 10 липня здійснював внутрішній рейс за маршрутом Анапа–Санкт-Петербург і пролетів через територію ОРДЛО, Луганської та Харківської областей. Потім борт повернувся в російський повітряний простір, заявили у Flightradar24.

Відзначимо, польоти над зоною бойових дій на Донбасі заборонені з тих пір, як влітку 2014 був збитий малайзійський пасажирський «Боїнг» рейсу МН17. Тоді загинули всі люди на борту - 298 осіб. На сьогоднішній день через зону бойових дій на Донбасі не виконує авіарейси жоден перевізник світу.

А у вересні 2015 року Україна заборонила польоти над своєю територією літаків РФ.У відповідь Росія запровадила дзеркальні дії.

Нагадаємо, на минулому тижні влада України домовлялася з представниками ОРДЛО, щоб отримати можливість використовувати авіацію для гасіння лісових пожеж в Луганській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: