Слідство встановило ключового фігуранта у справі про катастрофу MH17

Читать на русском
Встановлено особу ключового фігуранта у справі про падіння літака рейсу MH17. Ним виявився генерал ФСБ Росії Андрій Бурлака.

Ключовим фігурантом у справі про катастрофу Boeing 777 Malasia Airlines рейсу MH17 є російський генерал-полковник Андрій Бурлака.

Про це заявила міжнародна група журналістів-слідчих Bellingcat у вівторок, 28 квітня.

Суд у справі МН17: чи є шанси покарати винних та в який спосіб9 березня 2019 року розпочався судовий процес у справі про авіакатастрофу малазійського Boeing 777 на Донбасі у 2014 році, унаслідок якої загинули 298 осіб.

За даними слідства, чоловік, що фігурує в перехоплених напередодні катастрофи телефонних переговорах, «Володимир Іванович» - це перший заступник голови прикордонної служби ФСБ Росії Андрій Бурлака.

«Цей генерал ФСБ є найбільш високопоставленим російським чиновником, який викликає найбільший інтерес у кримінальному розслідуванні катастрофи MH17», - сказано в доповіді.

Як заявили журналісти, Бурлака - це єдиний російський чиновник, особу якого не змогла встановити Голландська об'єднана слідча група (JIT).

Однак слідча група зуміла з'ясувати, що саме ця людина відіграла вирішальну роль у нагляді за військовими операціями на сході України і контролі потоку зброї через російсько-український кордон.

Крім того, «Володимир Іванович» віддавав накази щодо транскордонних атак на українські війська і призначав військові завдання Ігорю Гіркіну - головному обвинуваченому у кримінальній справі MH17.

Нагадаємо, 9 березня в Нідерландах почалися судові слухання у справі про катастрофу рейсу MH17 над Донбасом в 2014 році.

У зв'язку з карантинними обмеженнями засідання перевели в закритий режим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: