Справа MH17: адвокати Пулатова отримають доступ до уламків Boeing

Читать на русском
Адвокати росіянина Олега Пулатова, обвинуваченого у справі MH17, отримали від суду дозвіл оглянути уламки авіалайнера.

Адвокати росіянина Олега Пулатова, обвинуваченого у справі про катастрофу рейсу MH17, отримали від суду дозвіл оглянути уламки пасажирського лайнера.

Про це повідомили в пресслужбі суду в Нідерландах за підсумками засідання 3 липня, передає Європейська правда.

Справа МН17: з'явився свідок запуску ракетиПрокуратура Нідерландів заявила про наявність свідка запуску ракети по малайзійському літаку рейсу MH17 на Донбасі.

Так, суд в Гаазі дозволив захисту Пулатова отримати доступ і оглянути реконструкцію MH17 зі своїм експертом і оцінити пошкодження.

Суд також вирішив, що ще один запит буде направлений до США щодо супутникових знімків, на яких, як вважається, видно запуск ракети. Суд зазначив, що останній запит на ці зображення був у 2016 році і тепер необхідно повторний, оскільки в суді почалася експертиза.

Також повідомляється, що слухання у справі MH17 відновляться 31 серпня, коли захист родичів жертв катастрофи отримає можливість звернення до суду, щоб відповісти на питання про можливі вимоги про відшкодування збитків.

Нагадаємо, Boeing 777 (рейс МН17), який летів за маршрутом Амстердам - ​​Куала-Лумпур, був збитий над Донбасом 17 липня 2014 року.

Прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам справи МН17: колишньому ватажкові розвідки «ДНР» Сергію Дубинському (Хмурий), колишньому міністру оборони «ДНР» Ігорю Гіркіну (Стрєлков), підполковнику ВДВ Олегу Пулатову (Гюрза). Всі троє є громадянами Росії і бойовими офіцерами.

Україна очікує фінального рішення суду у справі про катастрофу пасажирського лайнера рейса MH17 протягом двох-трьох років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: