У ПриватБанку розповіли про новий вид шахрайства

Читать на русском
Шахраї проводять призові опитування, де під приводом виплати грошових призів за відповіді на кілька простих запитань отримують доступ до особистих фінансових даних учасників.

Шахраї проводять «призові опитування» у соцмережах і на шахрайських сайтах, де під приводом виплати грошових призів за відповіді на кілька простих запитань отримують доступ до особистих фінансових даних учасників і списують гроші з карток.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба ПриватБанку.

«ПриватБанк ніколи не організовував і не проводить в соцмережах або на інших інтернет-ресурсах вікторин або опитувань з виплатою грошових призів. Якщо ви отримали пропозицію про участь у «призовому» опитуванні, переходити за посиланнями на сайт шахраїв або зазначати свої особисті дані не можна. Ви не тільки гарантовано втратите гроші через «комісію» за виграш, але й дасте шахраям можливість використовувати дані карток для крадіжки коштів», - застерігає банк.

Служба безпеки Приватбанку вживає необхідних заходів для блокування шахрайських ресурсів, рахунків і карток шахраїв.

«Якщо ви через необачність стали жертвою шахрайства, зв’яжіться з банком будь-яким зручним способом для вчинення необхідних кроків щодо безпеки карток, дані яких виявилися в руках шахраїв», - попередив банк.

Раніше стало відомо, що шахраї телефонують чиновникам від імені працівників НАЗК.

Також кіберполіція викрила хакера на поширенні вірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: