Шкарлет розповів про плани щодо автономії вищої освіти

Читать на русском
Вища освіта в Україні потребує реформування, їй потрібно надати повну автономію, вважає т.в.о. голови МОН.
фото lb.ua

Тимчасовий виконувач обов'язків міністра освіти Сергій Шкарлет вважає, що вища освіта в Україні має бути повністю автономною.

Про це Шкарлет повідомив в інтерв'ю «Радіо Свобода», опублікованому 9 липня.

З ОРДЛО без ЗНО: чи багато абітурієнтів скористається пільгамиНе варто чекати на велику кількість охочих вступати до українських університетів з окупованих територій, припустив експерт.

«У сфері вищої освіти багато проблем. Багато хто говорить про фінансову автономію, але я б говорив загалом про повну автономію. Сьогодні вища освіта повинна мати автономію і можливість сказати українським дітям і українським батькам, що ми абсолютно конкурентоспроможні на ринку праці. Ось в цьому контексті реформа вищої освіти повинна здійснюватися», – сказав Шкарлет.

Міністр пояснив, що має на увазі фінансову і майнову автономію у сфері освіти, а також автономію щодо управління й розвитку вишів.

«Тому багато питань у вищій освіті: і розпорядження майном, і формування власних концепцій, і фінансування», – додав він.

Нагадаємо, глава Кабміну Денис Шмигаль заявив, що Сергій Шкарлет призначений главою МОН на випробувальний термін. У нього є кілька місяців, щоб проявити себе.

Також повідомлялося, що президент Володимир Зеленський створив Раду з питань розвитку вищої освіти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: