Зеленський підписав указ про вдосконалення вищої освіти в Україні

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленский підписав указ номер 210/2020 про  вдосконалення вищої освіти в країні.

Президент України Володимир Зеленский підписав указ №210/2020 про вдосконалення вищої освіти в країні.

Про це інформує пресслужба глави держави.

До рейтингу найкращих вишів світу потрапили українські університетиРейтинг враховує репутацію вишу в академічному середовищі, цитованість наукових публікацій, співвідношення викладачів і студентів, оцінку випускників роботодавцями.

У документі йдеться про необхідність утворити Раду з питань розвитку вищої освіти в Україні як консультативно-дорадчий орган при президентові.

Кабмін має затвердити до 1 листопада стратегію розвитку вищої освіти в Україні на 2021–2031 роки. А до 1 грудня цього року – низку держпрограм.

Крім того, до початку нового навчального року, тобто до 1 вересня, уряд має забезпечити розробку плану заходів щодо популяризації природничих наук та математики, а також план заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки затвердило терміни та умови проведення зовнішнього незалежного оцінювання в умовах карантину.

«Слово і діло» зібрало інформацію про терміни проведення пробного ЗНО, а також основної сесії ЗНО та подивилось, коли прогнозується початок вступної кампанії та новий навчальний рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: