На переговорах ТКГ домовилися про безперешкодне гасіння пожеж

Читать на русском
Тристороння контактна група досягла домовленостей щодо безперешкодної ліквідації пожеж в Луганській області, нових ділянок розмінування, а також встановлення нових КПВВ.
facebook.com/KSP.ZSU

Тристороння контактна група досягла домовленостей щодо безперешкодної ліквідації пожеж в Луганській області, нових ділянок розмінування, а також встановлення нових КПВВ.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента в середу, 8 липня.

«Було отримано гарантії безпеки для польотів цивільних повітряних суден ДСНС з метою ліквідації пожеж в Луганській області поблизу лінії розмежування», - сказано в повідомленні.

Також сторони обговорили проблему недопуску спостерігачів СММ ОБСЄ на тимчасово окуповані території України. Такий доступ з боку підконтрольних уряду України територій забезпечується в повному обсязі, в той час як з тимчасово окупованої території - до цих пір блокується.

Крім того, відбувся значний прогрес у питанні розробки оновленого плану розмінування - попередньо погоджено 13 ділянок для проведення робіт з розмінування з можливістю подальшої обробки наступних семи ділянок.

«Для вирішення гуманітарних питань українська делегація наголосила на необхідності і готовності зі свого боку забезпечити пропуск громадян через все КПВВ, проте питання залишається невирішеним через неконструктивну позицію іншої сторони. Підтримку знайшла позиція української делегації щодо можливості відкриття двох нових КПВВ в Луганській області протягом чотирьох місяців», - передає пресслужба президента.

Нарешті Україна підтвердила готовність до якнайшвидшого обміну в форматі «всіх на всіх» і зазначила, що очікує письмові підтвердження від іншої сторони.

Раніше повідомлялося, що бойовики перешкоджають гасінню пожежі в Луганській області.

Нагадаємо, лісова пожежа в Луганській області спалахнула 6 липня. Вогонь охопив близько 85 гектарів Боровського й Охтирського лісництв у Новоайдарському районі.

Через сильний вітер вогонь дійшов до житлового сектору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: