У Сербії запровадили комендантську годину через новий спалах коронавірусу

Читать на русском
Сербія запроваджує комендантську годину у зв’язку з погіршенням ситуації з коронавірусною інфекцією у Белграді.
EADaily

Сербія запроваджує комендантську годину у зв’язку з погіршенням ситуації з коронавірусною інфекцією у Белграді.

Про це повідомив у зверненні до нації президент Сербії Александр Вучіч, передає місцевий телеканал РТС.

«З п’ятниці по понеділок введемо тривалу комендантську годину», — сказав він. Глава держави заявив, що хотів би ввести комендантську годину по всій Сербії, але порадиться з цього питання з урядом і кризовим штабом.

Вучіч заявив, що з 8 липня вводиться заборона на збори більше п’яти осіб в приміщенні і на вулиці. Рішення обумовлено тим, що епідеміологічна ситуація у Белграді турбує місцеву владу, пояснив глава Сербії.

За словами Вучіча, Сербія готується до нової хвилі коронавірусу, тому було прийнято рішення побудувати дві великі лікарні для заражених COVID-19, а також жителям країни буде надано десять модульних лікарень, які будуть переміщатися в різні місця за необхідності.

МОЗ республіки повідомило, що на 7 липня за все в країні було зареєстровано 16 719 підтверджених випадків захворювання і 330 випадків смерті. За добу виявлено 299 заражень і померли 13 осіб. Загальна кількість активних випадків становить 2942.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 543 осіб, зафіксовано 13 летальних випадків, 327 пацієнтів одужали.

Раніше у ВООЗ повідомляли, що у світі розробляють 141 вакцину від COVID. При цьому в організації сподіваються отримати сотні мільйонів доз вакцини проти COVID-19 до кінця 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: