Парламент Сербії проголосував за скасування надзвичайного стану

Читать на русском
Парламент Сербії в середу, 6 травня, підтримав скасування надзвичайного стану в країні, запровадженого в середині березня через пандемію коронавірусної інфекції.

Парламент Сербії в середу, 6 травня, підтримав скасування надзвичайного стану в країні, запровадженого в середині березня через пандемію коронавірусної інфекції.

Пропозицію про скасування режиму надзвичайного стану внесла прем'єр-міністр країни Ана Брнабіч.

«Найважливіше для нас в цей момент, щоб країна знову почала працювати. Працювати, враховуючи всі необхідні заходи», - сказала вона.

За скасування надзвичайного стану проголосували 155 депутатів, утрималися двоє, проти не висловився ніхто з народних обранців.

Парламент також ухвалив рішення припинити надзвичайний стан в скорочені терміни. Рішення набуває чинності після публікації в службовому віснику. Очікується, що скасування режиму НС почне діяти з 7 травня.

Надзвичайний стан у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу було оголошено в Сербії 15 березня. В країні закрилися всі школи і університети. До охорони об'єктів, де знаходяться заражені COVID-19 залучалася армія.

За даними сайту Worldometer на 6 травня, в Сербії зареєстровано 9791 випадок коронавірусу за весь період епідемії, 203 людини померли, 1971 одужали.

Раніше в Сербії назвали дату виборів, відкладених через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: