Сербія дозволить в'їзд в країну без тестів на коронавірус із 22 травня

Читать на русском
Сербія відсьогодні, із 22 травня, дозволила в'їзд на територію республіки без обов'язкової здачі тестів на коронавірус.

Сербія відсьогодні, із 22 травня, дозволила в'їзд на територію республіки без обов'язкової здачі тестів на коронавірус.

Відповідне рішення ухвалив кризовий штаб країни.

Про це в четвер, 21 травня, повідомляє місцевий телеканал РТС із посиланням на міністра будівництва, транспорту та інфраструктури країни Зорана Михайлович.

Глава сербського відомства зазначила, що остаточне рішення уряд країни ухвалить під час сьогоднішнього засідання. За її словами, безпека буде забезпечуватися тільки особистою відповідальністю громадян. Як зазначає телеканал, сербська влада підтримали подібні пропозиції.

Двотижневого карантину після прибуття до країни також не потрібно буде дотримуватися ані її громадянам, ані іноземцям.

Відсьогодні в республіці поновлюється комерційне авіасполучення. Перший літак авіакомпанії Air Serbia вже вилетів до швейцарського Цюріха. Повідомляється, що на сьогодні заплановано ще подібні рейси, один з яких до цього ж міста, а ще два – до Франкфурта.

При цьому, як повідомляє телеканал, в Сербії за останню добу зареєстровано 86 нових випадків виявлення COVID-19, а також два летальні випадки внаслідок інфікування.

Нагадаємо, Сербія із 1 червня відкриє кордони з чотирма сусідніми країнами - Північною Македонією, Албанією, Боснією і Герцеговиною та Чорногорією.

Парламент Сербії в середу, 6 травня, підтримав скасування надзвичайного стану в країні, запровадженого в середині березня через пандемію коронавірусної інфекції.

Надзвичайний стан у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу було оголошено в Сербії 15 березня. У країні закрилися всі школи й університети. До охорони об'єктів, де перебувають заражені COVID-19, залучалася армія.

Раніше в Сербії назвали дату виборів, відкладених через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: