Президент Бразилії Болсонару заразився коронавірусом

Читать на русском
Тест президента Бразилії Жаіра Болсонару на коронавірус показав позитивний результат. Бразильський лідер заявив, що відчуває себе добре.
Коммерсант

Тест президента Бразилії Жаіра Болсонару на коронавірус показав позитивний результат.

Про це сам глава держави заявив у вівторок журналістам у своїй резиденції в Бразиліа.

«Результат позитивний», - сказав Болсонару, виступ якого транслювала в прямому ефірі бразильська служба телеканалу CNN.

Бразильський лідер додав, що відчуває себе добре, а «в порівнянні з вчорашнім днем ​​- дуже добре». «Я навіть хотів би зараз пройтися, але за рекомендацією лікарів не буду цього робити», - підкреслив Болсонару.

Під час свого звернення глава держави був в масці. При цьому журналісти, які були присутні на пресконференції, не дотримувалися соціальної дистанції, утримуючи мікрофони поруч з президентом.

У понеділок Болсонару повідомив, що у нього проявилися симптоми, характерні для COVID-19 (захворювання, що викликається коронавірусною інфекцією). Зокрема, у нього піднялася температура до 38 градусів, а відсоток насичення крові киснем опустився до 96%. За словами Болсонару, для лікування він почав приймати гідроксихлорохін. У вівторок температура, як стверджує глава держави, опустилася до 36,7.

Нагадаємо, Болсонару неодноразово виступав з критикою карантинних заходів, запроваджених регіональною владою в зв'язку з пандемією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: