Ексначальник Служби автодоріг хотів скасувати запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив захиснику колишнього керівника Служби автодоріг Миколаївщини у клопотанні про скасування запобіжного заходу.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовив у скасуванні запобіжного заходу у вигляді застави колишньому виконувачу обов'язків начальника Служби автомобільних доріг Миколаївської області Андрію Максименку, якого НАБУ і САП обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 16 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Максименка затримали після одержання неправомірної вигоди. Пізніше йому повідомили про підозру, а суд взяв під варту з альтернативою застави. Цю суму за ексначальника Служби доріг внесли.

Після чого на Максименка поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не виїжджати за кордон без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та носити електронний браслет. Пізніше, суд зняв з нього браслет. Востаннє суд до 3 червня продовжував обов'язки.

Прокурор САП вирішив не продовжувати дію обов'язків. Тому адвокат подав до суду клопотання про скасування запобіжного заходу і повернення застави. У САП заперечували проти задоволенні клопотання. Вивчивши документ, судді відмовили в його задоволенні.

Екскерівника Служби автодору Миколаївської області обвинувачують у тому, що у серпні 2019 року він вимагав та отримав 300 тисяч гривень від приватної компанії за сприяння в перерахуванні їй понад 4,62 млн грн як оплату за фактично виконаний ремонт дороги Н-11 Дніпро-Миколаїв.

Менше ніж за місяць потому обвинувачений повторно висунув вимогу з одержання частини коштів, сплачених підконтрольною йому державною установою приватному підприємству, цього разу у сумі 90 тис. доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: